Planteringstips för perenner

När du väl har fått plantorna är det bäst att plantera dem så snart som möjligt, gärna direkt.
Dina perenner förtjänar lite extra uppmärksamhet så att du kan att njuta av ditt köp i många år framöver. Dessa arter är tåliga och kommer att överleva måttlig till svår frost. Försök alltid att plantera perennerna så snart som möjligt. Om du inte kan göra det direkt, förvara dem, högst några dagar, på en sval och frostfri plats. Dessa levande växter behöver slå rot i din trädgård så att de kan utvecklas och blomma ordentligt. Det är viktigt att lossa jorden lite när man planterar så att rötterna kan börja växa snabbare. Det är också viktigt att jorden inte är för torr. Ge därför tillräckligt med vatten direkt efter plantering.

Våra växter kan planteras mycket enkelt. Lossa krukan lite runt jorden så kan du ta ut den rotade klumpen. Gräv sedan ett tillräckligt stor grop för att sätta rotklumpen i och du är klar!

Tänk på att dessa växter sprider sig avsevärt, så ge dem tillräckligt med utrymme, helst på en något solig plats.

Perenner kommer normalt tillbaka till din trädgård varje år och växer sig större för varje år. Varje vår spirar de igen för att ge nya växter, blommor och frukter. Ibland lönar det sig efter några år att gräva upp plantan på hösten och dela den i flera bitar och plantera dem igen med tillräckligt med plats att växa och sprida sig på.