Om grundaren - Robert Heemskerk

Min farfars far var blomsterlöksodlare, min farfar och far var riktiga ""flygande holländare"". Pionjärer som de var, åkte de till platser där ingen holländare tidigare satt sin fot och de sålde miljontals lökar varje år. Jag själv har inte bara vuxit upp i den här blomsterkulturen, det har också varit min primära verksamhet i över 30 år – med export över kontinenterna av allt från blomsterlökar till blommor och plantor.

Nyligen slog det mig - eftersom människor i allt större utsträckning gör hållbara val när det kommer till deras konsumtion - att produktionen och försäljningen av de här underbara produkterna blir allt mer högintensiv och industrialiserad - detta med hjälp av växtskyddssystem som pesticider, svamp- och ogräsmedel och kemisk växtgödning.

'Det har visat sig att det finns för lite tillgång till de goda alternativen – till ekologiska produkter för alla konsumenter som vill göra skillnad och som handlar med hjärtat när det kommer till trädgården, balkongen eller uteplatsen.'

Jag påbörjade sökandet efter eko-odlare med passion för naturliga blomsterlökar – för krokus, tulpaner, påskliljor – allt! Efter många besök och samtal var jag genuint rörd över med vilken respekt de här utvalda odlarna bemöter vår natur, oss som människor, vårt djurliv och miljön. Gemensamt för dem alla var att de vågade följa den egna övertygelsen. Jag blev påmind om att blomsterlökar inte ska produceras utan växa fram utifrån det som naturen har att ge dem, vilket faktiskt är väldigt mycket!

En av de här odlarna, Wilbrord Braakman, hade startat en webbsida om ekologiska blomsterlökar.

Nyligen gick han i pension och en yngre generation odlare har tagit över odlingsverksamheten

Dessa innovativa odlare hade gärna haft direktkontakt med dig som konsument men har fullt upp bland sina fält, 7 dagar i veckan. Av den anledningen kom det sig helt naturligt att jag skulle gå in och ta över ansvaret för e-handelsbiten. Sedan början av 2014 är jag stolt ägare till naturalbulbs.nl. Med målsättningen att skapa den första, moderna eko-webbshoppen för blomsterlökar startade jag med en utvald skara eko-odlare och ett begränsat urval av krokus, tulpaner, påskliljor, och liknande.

Ett ställe för godhjärtade och klarsynta personer som du, som vill njuta av en härlig trädgård samtidigt som man kan vara trygg i att ha gjort rätt val för naturen.

'Jag är stolt över det här högklassiga utbudet av blomsterlökar, där allt är framtaget av passionerade och professionella odlare med örat mot marken.