Ekologiskt eller inte?

Visst är det så att du bara vill köpa hållbara produkter från pålitliga företag? Vi lovar – det gör vi också! Hos Natural Bulbs brinner vi för ekologiskt certifierade och hållbara produkter. Vi skiljer mellan ekologiska och hållbart odlade blomsterlökar, och du kan beställa båda delarna i vår webbshop. Vårt sortiment är utformat för att göra det enkelt och tydligt för dig att välja. Natural Bulbs specialitet är naturligt odlade blomsterlökar utan artificiella gödningsmedel, från jordar med ökad biodiversitet och helt fritt från alla typer av kemiska bekämpningsmedel. Vi arbetar med naturen istället för mot den.

 

BIO = EKOLOGISKT NL-BIO-01

Du känner igen våra ekologiska lökar med hjälp av den här EU-märkningen, att de refererar till BIO in produktnamnen samt har koden NL-BIO-01

 

TR = Transition pågår till ekologiskt - NL-BIO-01

Bio certificaat Natural Bulbs

Vi gör allt vi kan för att stötta de modiga odlare som har påbörjat ett ekologiskt bruk för en tid sedan och som är nära målet. Dessa monitoreras noggrant av det holländska certifieringsorganet Skal. Produkterna från dessa odlare identifieras genom att de har ett ""TR"" tillagt i deras namn, och i informationsbladet hittar man också koden NL-BIO-01 vid varje produkt. Under nästa år kommer även produkterna som idag är under transition att få bära EU:s gröna eko-märkning.

 

Hållbart odlade - 100% fritt från neonikotinoider

Du känner igen våra hållbart odlade blomsterlökar med hjälp av följande koder:

 

Hållbart MPS-A+

Certifieringsorganet heter MPS och som odlare kan man som högst nå klassificeringen ""A+"". För oss är detta ekologisk odling i och med att odlarna har ett ekologiskt tänk, de arbetar med naturen, de främjar biodiversitet och hälsosamma jordar och undviker alla typer av kemikalier, annat än i nödfall. De garanterar att lökarna är 100% fria från neonikotinoider (kända för att vara ett hot mot bin).

 

Hållbart Natural Bulbs

I det här fallet är vi själva den kontrollerande instansen eftersom odlaren är för liten för att kunna bekosta en certifiering. Odlaren arbetar enligt ekologiska principer och vi har en tät uppföljning. Detta är ett undantag från vår önskan om att endast sälja certifierade produkter inom en snar framtid.

 

Var hittar jag de ekologiska blomsterlökarna?

Längst ner på varje produktbeskrivning hittar du en referens till ovanstående koder, på raden som beskriver odlaren.