Trädgårdstips

Krukodling


Lökar är ytterst tacksamma när det gäller plantering i alla typer av kärl eller mindre krukor. Det är då bäst att välja sorter som är vinterhärdiga. Läs mer..

Rätta trädgårdsmiljöer


Lökar kan växa i alla typer av jord, men det bör alltid vara väl dränerande jord. Det är också viktigt att placera lite kompost på jorden varje år där lökarna planteras för att stimulera markens liv. Läs mer..

Plantera blomsterlökar


Det finns ett antal olika perioder för att plantera lökar. Detta beror på att det inte finns något riktigt exakt datum för att plantera dem. Det finns dock två perioder på flera månader på året då det är bäst att sätta lökarna eller knölarna i jorden. Läs mer..

Blomsterlökar efter har blommat


Efter att vårblommande lökar har blommat gör blommorna fröbanker, växterna blir svaga och deras löv börjar hänga. Läs mer..

Plantering av Dahlior


Dahlias planteras lätt, men överlever inte frost eller kalla vintrar. Läs mer..

Perenner


När du väl har fått plantorna är det bäst att plantera dem så snart som möjligt, gärna direkt. Läs mer..

Skapa en fruktträdgård


Strosa genom trädgården och småäta läckra bär, hallon och jordgubbar under tiden. Att plantera en fruktträdgård ger en mycket välsmakande oas. Vi förklarar gärna var du ska börja. Läs mer..

Planteringstips bärbuskar

 

Gojibär - Sätt först rötterna i en hink med ljummet vatten innan du planterar ner dem i jorden. Gojibäret växer bra i vilken välgenomsläpplig sandjord som helst. Gojibäret föredrar mycket sol. Läs mer..

Plantering vitlök

 

Vitlök kan planteras på våren och hösten. För höstplantering är den bästa metoden att plantera de i åsar för att förhindra att de blir för blöta på vintern. Läs mer..

Plantera sparris

 

Om du sår plantorna i tid (början av mars) i växthuset har du växtmaterial i maj samma år som kan planteras i en tillfällig väntbädd. Läs mer..