Trädgårdstips

Blomsterlökar efter har blommat


Efter att vårblommande lökar har blommat gör blommorna fröbanker, växterna blir svaga och deras löv börjar hänga. Läs mer...

Plantering av Dahlior


Dahlior blommar i stor utsträckning sensommaren och hösten när många andra ettåriga och fleråriga blommor har blivit färdiga. ​Läs mer...

Perenner


När du har mottagit krukväxterna, se till att skydda dem mot uttorkning. Plantera inom flera dagar och håll dem svala och frostfria. Läs mer..

Skapa en fruktträdgård


Strosa genom trädgården och småäta läckra bär, hallon och jordgubbar under tiden. Att plantera en fruktträdgård ger en mycket välsmakande oas. Vi förklarar gärna var du ska börja. Läs mer..

Planteringstips bärbuskar

 

Gojibär - Sätt först rötterna i en hink med ljummet vatten innan du planterar ner dem i jorden. Gojibäret växer bra i vilken välgenomsläpplig sandjord som helst. Gojibäret föredrar mycket sol. Läs mer..

Plantering vitlök

 

Vitlök kan planteras på våren och hösten. För höstplantering är den bästa metoden att plantera de i åsar för att förhindra att de blir för blöta på vintern. Läs mer..

Plantera sparris

 

Om du sår plantorna i tid (början av mars) i växthuset har du växtmaterial i maj samma år som kan planteras i en tillfällig väntbädd. Läs mer..

Rätta trädgårdsmiljöer


Lökar kan växa i alla typer av jord, men det bör alltid vara väl dränerande jord. Det är också viktigt att placera lite kompost på jorden varje år där lökarna planteras för att stimulera markens liv. Läs mer..

Plantering av blomsterlökar


​ Det finns inga exakta datum för att plantera lökar, men det finns två säsonger på flera månader, varje år som är bra att plantera på. Läs mer...

Krukodling


Lökar är ytterst tacksamma när det gäller plantering i alla typer av kärl eller mindre krukor. Det är då bäst att välja sorter som är vinterhärdiga. Läs mer..