Snittblommor blomsterlökar & passande perenner

Älskar du också att ha en blomsterbukett på bordet därhemma?! Visste du att du enkelt kan göra de vackra buketterna själv, med blommor från din egen trädgård? Du kan förvandla din trädgård eller balkong till en blomsterbutik. Innan du är redo för att sätta samman buketter, behöver du rätt blommor och växter.
Tycker du att det är svårt att välja? Kolla in vårt paket med snittblommor!

På våren kan du välja stora tulpaner och påskliljor. Dessa är ideala snittblommor att göra en bukett med för att ha de i en vas. Under våren kan du ha dem i trädgården. Dessa lökar bör planteras året innan, någonstans mellan september och november.
​Du kan också välja sommarblommande lökar. De planteras från mars till maj. Exempel på dessa är gladioler, liljor, liatris och de vackra dahliorna. Dessa blommor passar bra med andra växter i trädgården. Om du föredrar mer delikata växter är det bäst att variera de gröna bladen med färgglada blommor. Tänk på knutgräs, pion och verbena.

Blommorna bör klippas av med ett par blad. För att alltid ha en fin trädgård, klipp aldrig av en hel växt, lämna kvar lite blommor och blad. Klipp av de när blommorna inte är helt blommade, för att ta del av hela blomningscykeln i en vas.
​Dahlior kan lätt klippas oftare. Du märker att växten kommer att odla fler blommor efter att du har klippt av dem. När du har klippt blommorna, se till att placera dem i vatten. Detta kommer att få dem att hålla sig fina mycket längre.

För att uppmuntra växten att producera fler blommor, trimma de döda blommorna. Om du gör detta kommer energin som växten får från jorden att användas för att skapa nya blommor. Detta kommer inte bara att resultera i din lycka utan också i lycka hos bin, humlor och fjärilar. Dessa pollinatörer kan hitta nektar och pollen i din egen blomsterbutik året runt.