Rätta trädgårdsmiljöer

Lökar kan växa i alla typer av jord, men det bör alltid vara väl dränerande jord. Det är också viktigt att placera lite kompost på jorden varje år där lökarna planteras för att stimulera markens liv. En frisk jord är luftig, vilket gör det lättare för rötterna att hitta vatten och näring. En annan fördel med luftighet är dränering av överflödigt vatten, vilket undviker ruttnande rötter.

Efter några torra veckor bör de planterade lökarna i marken vattnas, men inte för mycket. De gillar verkligen inte våta fötter. För att se till att jorden inte är för våt, sätt fingret i jorden. Om det är väldigt vått, tillsätt inte något vatten. Om det är torrt, ge det definitivt lite mer. Om du av misstag ger för mycket vatten, kommer en kruka med dräneringshål i botten att låta överflödigt vatten rinna ut.

Om du vill låta blommorna växa vilt, som de gör i naturen (exempelvis crocus), gör inget med jorden. Det är dock viktigt att jorden är balanserad, så se till att vattnet lätt kan dräneras och att jorden har ett hälsosamt liv.​